Overdragelsen fra byggeri til drift i forbindelse med 2. etape i projekt Restaurering og modernisering af Nyboders gule stokke.

Foto af Jens Frederiksen.

I sin tale til overdragelsen fortalte projektleder Trine Baadsgaard Qvesel, at det er det mest komplekse projekt, hun har arbejdet med inden for fredede og historiske ejendomme:

 

”Det er en kæmpe milepæl, at vi nu er nået hertil,” sagde hun.

Forsvaret råder over flere bygningsværker, der har en vigtig plads i Danmarkshistorien, og Nyboders gule stokke er ingen undtagelse. Nyboder blev opført som en af de første rækkehusbebyggelser i Danmark med det formål at huse de menige i Kong Christian IV's flåde. Og selvom boligerne blev bygget for næsten 400 år siden, har de samme formå i dag – og det er ret unikt.

 

En del af vores kulturarv

En af visionen bag projektet har været at bringe boligerne op til en nutidig og fremtidssikret standard, samtidig med at de store arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bevares for eftertiden.

”Det er helt særligt for mig, at vi i Ejendomsstyrelsen kan være med til at passe på vores fælles kulturarv,” sagde Anders Mærkedahl Pedersen, chef for Ejendomsstyrelsen.

Læs mere om projekt Restaurering og modernisering af Nyboders gule stokke.