Ny vagtbygning ved Marselisborg Slot.

På billedet ses fra venstre adjudant, major Søren P. Østergaard fra Hans Majestæt Kongens Adjudantstab, projektleder og arkitekt MAA Camilla Hauch Fenger fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, tilsynsførende ved Marselisborg Slot Per Højgaard-Jensen fra Kongehuset, formand Michael Klitvad fra Gardernetværket, arkitekt MAA Jacob Ravn Petersen fra Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S og vagt- og sikkerhedsbefalingsmand, seniorsergent Finn Bjørn Jessien Bentsen fra Den Kongelige Livgarde.

 

Sokkelstenene er allerede sat på byggepladsen foran Marselisborg Slot, og omridset til den kommende vagtbygning begynder at tage form ved siden af slottets smukke Rosenport.

 

Vagtbygningen er delvist finansieret af en indsamling fra Gardernetværk i anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, og her glæder man sig til at følge byggeriet:

 

"Det er fantastisk, at vores gave til majestæten tager form," siger Michael Klitvad fra Gardernetværket og fortsætter:

 

"Vi er samtidig stolte af, at Gardernetværk kan være med til at skabe bedre vilkår for de kommende gardere. Nu bliver det spændende at følge byggeriet dag for dag."

 

Spændende projekt

Vagtbygningen, der skal sikre gode rammer til Den Kongelige Livgardes vagt, når den kongelige familie opholder sig på slottet i Aarhus, forventes at stå færdig i slutningen af året:

 

"Det er spændende at arbejde med sådan et projekt," fortæller Jacob Ravn Petersen, restaureringsarkitekt ved arkitektfirmaet Kjaer & Richter, og uddyber:

 

"Det er et komplekst projekt, selv om det udefra ligner en lille simpel bygning. Livgardens krav til funktionalitet og sikkerhed skal tilpasses stedets æstetik og helt særlige historie."

 

Det betyder blandt andet, at vagtbygningen ”låner” væsentlige træk fra de øvrige bygninger i slotshaven, hvor de sortglaserede tegl, hvide facader og røde træværk binder den nye bygning sammen med de eksisterende.

 

Tæt samarbejde

Når man står i den historiske slotshave ved Marselisborg er det tydeligt, at vagtbygningen er et helt særligt projekt. Det mærker Ejendomsstyrelsens projektleder også:

 

"Det er en særlig ære at være med til at tilføje en bygning til Marselisborg Slot," siger projektleder Camilla Hauch Fenger.

 

Projektet gennemføres i tæt samarbejde mellem Kongehuset, Hans Majestæt Kongens Adjudantstab, Den Kongelige Livgarde, arkitektfirmaet Kjaer & Richter samt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Og netop det tætte samarbejde betyder meget for projektlederen:

 

"Projektet er begunstiget af et helt særligt samarbejde, som både sikrer gardernes funktionelle behov samt ønsket om, at bygningens arkitektur integreres i Slotshaven," slutter Camilla Hauch Fenger.

 

Ny vagtbygning ved Marselisborg