Forsvarets faciliteter i Pandrup


Pr. 1 juli 2023 lejede Forsvaret en ældre fabriksbygning i Pandrup til opbevaring af mundering fra det nye nordiske uniformsystem, Nordic Combat Uniform. Siden da har Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) i samarbejde tilpasset bygningen Forsvarets behov.

 

Ejendomsstyrelsens rolle
Under klargøringen har FES bl.a. haft ansvaret for etablering af sikkerhed i og omkring lagerbygningen, herunder indhegning, ekstra overvågning og alarmsystemer. Sikkerheden vil FES også have ansvaret for fremadrettet sammen med drift af faciliteterne i form af rengøring og affaldshåndtering.

 

Opbevaring af nye uniformer
Behovet for den nye lagerbygning i Pandrup er kommet som en følge af det nye nordiske forsvarssamarbejde. Fremover skal militæret i Danmark nemlig bære uniformer med samme design som styrkerne i resten af norden, og dermed er der behov for at samle uniformerne ét sted.

 

Indvielse i Pandrup
Til anledningen var der sodavand, sandwich og livemusik til de fremmødte. Fra FES deltog blandt andre Anders Mærkedahl, chef for FES, Thomas Øgendahl Knudsen, Vicechef for FES samt Anders Binderup, fungerende chef for Produktionsafdelingen i FES.