Gule stokke i Nyboder København

 

Hør arkitekter, håndværkere og projektledere fortælle om deres arbejde med at restaurere og modernisere de fredede, knap 300 år gamle bygninger i Nyboder.

 

På Kulturnatten byder vi indenfor i to af projektets 83 boliger, så I med egne øjne kan se den omfattende proces, som de gamle bygninger gennemgår.

 

På hjørnet af Suensonsgade og Borgergade kan I se en af de bygninger, der er længst fremme i projektet, hvor de bevaringsværdige snedkerelementer mv. er genmonteret i huset. I den anden ende af Suensonsgade - ud mod Kronprinsessegade - vil vi åbne op for et hus, hvor mange af bygningens inderste lag stadig er synlige. Her vil I bl.a. kunne se de bare murstensvægge og bindingsværk helt tæt på.

 

I begge huse står bygherre, arkitekter og håndværkere bag projektet klar til at fortælle om det spændende og udfordrende med at arbejde med de gamle, fredede bygninger. I kan bl.a. høre mere om den arkitektoniske idé bag moderniseringen og hvilke særlige håndværksmetoder - nye som gamle - håndværkerne bruger i byggeriet. På aftenen kan du høre mere om visionen bag det nye Nyboder Campus, som samlet omfatter 300 studieboliger for studerende i Forsvaret.

 

Nyboders Mindestuer i Skt. Pauls Gade 24 har også åbent på Kulturnatten. Traditionen tro vil der være rundvisning i udvalgte boliger.

 

Vi håber, at I vil besøge Nyboder på Kulturnatten og gå på opdagelse i den unikke bygnings- og kulturarv, hvor nye og traditionelle håndværksmetoder mødes i et spændende projekt.