Foto fra den officielle parade på Flagdag for Danmarks udsendte 5. september 2018 på Thorvaldsens Plads.

 

Danskere over hele landet opfordres til at bakke op og vise flaget - på flagstangen, sociale medier og villavejen, i vinduet eller ved på en anden måde at gøre flagdagen til en særlig og mindeværdig dag for Danmarks udsendte og deres pårørende.

"Vi skal passe godt på dem, der passer godt på os, og huske at vise, at vi værdsætter og påskynder deres indsats. Jeg håber derfor også, at hele Danmark vil være med til at vise deres anerkendelse af Danmarks udsendte og deres familier. Det er dem, vi hejser flaget for den 5. september", siger forsvarsminister Trine Bramsen.

"Danmarks udsendte fortjener den største respekt for deres indsats. De bekæmper terrorisme i Afghanistan, træner soldater i Irak og overvåger skibstrafikken i Hormuzstrædet. Og deres indsats er med til at sikre, at vi fortsat kan leve sikkert og trygt herhjemme".

Flagdagen markeres med kranselæggelse på Kastellet i København med deltagelse af bl.a. Kongehuset samt regeringsrepræsentanter foruden udsendte og deres pårørende. Statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Trine Bramsen holder tale i forbindelse med ceremonien. I Holmens Kirke, ligeledes i København, holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste. Også her deltager Kongehuset, regeringsrepræsentanter, udsendte, pårørende m.fl. Udenrigsminister Jeppe Kofod og Folketingets Formand Henrik Dam Kristensen taler i kirken.

I dagens anledning går Forsvarets dannebrogsbemalede F16 kampfly også på vingerne. F16 kampflyet overflyver bl.a. Kastellet, Odense, Viborg, Århus samt flest mulige garnisonsbyer. Ruten henover Danmark vil blive lagt på www.forsvaret.dk.

Lokalt markerer størstedelen af landets kommuner også flagdagen. Oversigt over de lokale arrangementer kan ses på www.flagdagen.dk.

 

Grundet restriktioner som følge af corona har det været nødvendigt at aflyse den traditionsrige parade på Christiansborg Slotsplads og at reducere antallet af inviterede til arrangementerne.

Pressetilmelding

  • Ceremonien i Kastellet og mindegudstjenesten i Holmens Kirke er åben for pressen.
  • Tilmelding skal ske til Forsvarskommandoens informationsmedarbejder Anders V. Fridberg på mail avf@mil.dk eller tlf. 29272382.
  • Tilmelding og akkreditering er påkrævet. Grundet coronavirus/Covid19 er der begrænset presseadgang.

Spørgsmål og kontaktinformationer

Spørgsmål vedr. interviewmuligheder med forsvarsminister Trine Bramsen rettes til Forsvarsministeriets pressevagt på tlf. 72810400 eller via mail til presserådgiver Linda Liboriussen (lil@fmn.dk) eller presserådgiver Kristian Hedegaard Jensen (khe@fmn.dk).

Yderligere information og detaljeret program for dagen kan ses på www.forsvaret.dk 

Denne nyhed kommer fra fmn.dk