[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Alle tilbud er samlet på hjemmesiden www.sommermedforsvaret.dk. Der er alt fra vandreture i vores unikke naturområder til museer og historiske seværdigheder. 

Museer og seværdigheder
Danmark er rig på historie og derfor er vores land proppet med store og små museer og seværdigheder – dedikeret til forskellige skelsættende perioder i historien. Gå rundt i soldaterbyen fra 1864, oplev Tirpitzbunkeren indefra, stå på slagmarken fra svenskekrigene, hør den dramatiske historie om strandede engelske krigsskibe, besøg koldkrigsforterne, kom helt tæt på gamle kampfly og kampvogne eller tag en stille stund ved modstandskæmpernes grave i Mindelunden.

Øvelsesterræner
I Forsvarets øvelsesterræner kan du opleve naturtyper som hede, overdrev og enge, som ellers er på retur i resten af Danmark. En unik natur, der trives – ikke mindst takket være Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses dygtige folk på området og den professionelle naturpleje, vi har ansvaret for. Det har gennem tiden vist sig, at soldaternes brug af terrænerne i form af kampvognsspor, væltede træer og småbrande giver nye muligheder for udviklingen af plante- og dyreliv. 

I er inviteret
Nu har du og din familie lejligheden til at se nogle af de smukkeste steder i landet. Tag for eksempel til Borris og oplev en lille tidskapsel af oprindelig hedenatur, spot de vildtlevende kronhjorte i Oksbøl og gå på jagt efter padder og frøer i Jægerspris. 

www.sommermedforsvaret.dk leder videre ind til vores offentlige GIS-kort og beskrivelser af de åbne terræner. Her finder I beskrivelser af de enkelte terræners specielle flora og fauna.

Selvom sommerfreden efterhånden har sænket sig over de fleste øvelsesterræner, er det stadig militære områder med særlige regler, som skal overholdes. I beskrivelserne for de enkelte terræner finder du info om færdsel, sikkerhed - og om du for eksempel må fiske eller køre mountainbike på området.