[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har modtaget resultaterne af undersøgelsen om kønskrænkende adfærd i styrelsen.

 

47 % af medarbejderne i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har besvaret undersøgelsen. Hele undersøgelsen kan læses her

 

Der er ikke indrapporteret tilfælde af seksuel tvang, voldtægt eller voldtægtsforsøg i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Der er nogle få tilfælde, hvor kolleger har oplevet, at der er en kønskrænkende omgangstone eller kultur, eller har været udsat for uønsket seksuel opmærksomhed eller direkte berøringer.

 

Nultolerance

Der er nultolerance overfor kønskrænkende adfærd. Det betyder, at der skal handles i ethvert tilfælde af kønskrænkende adfærd. Alle chef/ledere har pligt til at handle, hvis de bliver opmærksom på kønskrænkende adfærd.


- Vores arbejdsplads skal være en god og tryg arbejdsplads for alle. Mit klare budskab er, hvis medarbejderne oplever kønskrænkende adfærd, eller oplever det sker for en kollega: Sig fra og sig frem, udtaler stabschef oberst Claus Pertou Brixensen

 

Muligheder for støtte

Medarbejderne i Forsvarsministeriet har en række muligheder for at få hjælp, hvis de oplever krænkende adfærd. Forsvarsministeriets Personalestyrelse har for nylig lanceret siden kampagnen respektforhinanden.dk. Her kan medarbejdere og chefer få hjælp til at forebygge krænkelser og vejledning om, hvad man kan gøre, hvis man er blevet krænket eller er blevet beskyldt for at være krænker.

Der er også stor mulighed for at få personlig hjælp. Forsvaret har, blandt andet, en række personlige rådgivere ude på tjenestestederne, der er uddannet til at give støtte og vejledning, blandt andet i sager om kønskrænkende adfærd.

 

Oplysningskampagne mod krænkende adfærd

www.respektforhinanden.dk