[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Forsvarsminister Trine Bramsen, Haderslevs borgmester H. P. Geil og Forsvarschef general Bjørn Bisserup tog i dag de første spadestik til F-35 Campus på Flyvestation Skrydstrup.Præcis 11.35 fløj fire F-16 fly henover det sted, hvor deres afløsere - F-35 -  lander i sommeren 2023. Det markerede starten på et lille lukket arrangement i forbindelse med første spadestik på det enorme F-35 Campus på Flyvestation Skrydstrup. 

På grund af corona-situationen og det gældende forsamlingsforbud var antallet af deltagere begrænset. Arrangementet blev derfor også live-streamet på Forsvarets Facebookside, hvor interesserede kan se det.I sin egenskab af forsvarschef og chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse bød general Bjørn Bisserup velkommen og fremhævede, hvor stor en milepæl det er, at byggeriet nu for alvor kan gå i gang.

- En særlig tak til mine medarbejdere i Ejendomsstyrelsen, som har ydet en helt formidabel indsats for at komme hertil. Tak er kun et fattigt ord, men tak alligevel. Jeres indsats er meget værdsat, afsluttede generel Bjørn Bisserup.

Forsvarsminister Trine Bramsen fremhævede den store betydning, F-35 får for hele Forsvaret.  
- Det er et afgørende spadestik til fremtidens luftforsvar og et afgørende spadestik for danskernes tryghed og for danskernes sikkerhed.

Chef for flyverkommandoen Anders Rex redegjorde for F-35s betydning for Forsvarets fremtidige udvikling, før Haderslevs borgmester H. P. Geil sluttede talerækken af.

- Det her er et spadestik, jeg har glædet mig til i utroligt langt tid, og er stolt af, at kunne få lov til at tage.  

Borgmesteren kvitterede for beslutningen om at flytte F-35 Campus Skrydstrup til den nuværende placering af hensyn til de omkringboende borgere, inden han afsluttede.

- Vi ser frem til at være hjemsted for Forsvarets arbejdspladser og fortsætte det gode samarbejde mange år fremover.   Herefter tog minister, forsvarschef og borgmester det første, symbolske spadestik til det nye F-35 Campus Skrydstrup.Korte fakta:
Byggeriet skal stå færdigt, når det første F-35 lander i Skrydstrup i sommeren 2023.
F-35 dækker et område på 300.000 m2. Der skal opføres 40.000 m2 etagemeter bygninger.
F-35 Campus rummer alle faciliteter, der skal til for at sikre, at F-35 kan gå på vingerne med minutters varsel, døgnet rundt.