[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget den anlægslov for Flyvestation Skrydstrup, der betyder, at første spadestik til det nye kompleks for de kommende F-35-kampfly kan tages mandag.

Første spadestik bliver taget på mandag af blandt andre forsvarsminister Trine Bramsen og forsvarschef Bjørn Bisserup.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:
”Danmark står over for et komplekst trusselbillede, der stiller flere og større krav til Forsvaret i de kommende år. De nye kampfly bliver afgørende i beskyttelsen af danskernes tryghed og sikkerhed.”

På mandag klokken 11.30 bliver første spadestik til det nye anlægsbyggeri taget på Flyvestation Skrydstrup. På grund af corona-situationen vil der ikke være adgang for offentligheden til arrangementet. I stedet live-streames begivenheden på Forsvarets Facebook-side.

Medier er velkomne til at dække begivenheden, men bedes varsle deres ankomst via Forsvarsministeriets pressetelefon på 72 81 04 00 først.

Programmet for dagen kan ses her.

Der har været danske kampfly på Flyvestation Skrydstrup siden 1954, hvor de har patruljeret dansk luftrum og håndhævet dansk suverænitet. Med vedtagelsen af anlægsloven kan en kompensationsordning for den fremtidige F-35-flystøj i området også træde i kraft.

Et bredt politisk flertal bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Socialdemokratiet står bag den politiske aftale om at kompensere ca. 1600 boliger i området for den yderligere støj F-35-flyene medfører set i forhold til de nuværende F-16.

Informationer om kompensationsordningen bliver sendt direkte til ejerne af de boliger, der er omfattet af ordningen. Oplysninger om kompensationsordningen kan snart findes på www.ejendomsstyrelsen.dk.