[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Frederik Andersen, Irina Chernetskya, Kristian Stavad, Michael Olesen og Nina Danielsen går på 8. semester på kandidatuddannelsen IT-Ledelse. De har sammen skrevet projektet ”Mindre besvær mere gevær – En optimering af Forsvarets bookingsystem”.

Målet med projektets undersøgelse har været at komme med forslag til optimering af det nuværende bookingsystem af skydebaner og øvelsespladser. Deres forslag til et nyt bookingsystem fjerner flere led i bestillingskæden for at spare tid og undgå dobbeltarbejde.Med brugerne i fokus fra start
De studerende har været ude i felten og interviewe uddannelsesplanlæggere i hhv. Aalborg, Skive og Skrydstrup for at få en forståelse for disses arbejdspraksis, ønsker og behov. Dette har givet de studerende et godt indblik i planlæggernes dagligdag forud for designet af det nye bookingsystem.

- Det har været spændende at inddrage brugerne i processen, for at se hvordan det kunne påvirke implementeringen fremover.

Nogle af de tiltag, de studerende beskriver i deres projekt, er digitale forbedringer. På nuværende tidspunkt bliver fx skudrapporten indsendt med fysisk post, hvilket de studerende gerne ville ændre på. Deres forslag gør hele processen digital.

- Det har været udfordrende at forstå kompleksiteten og sætte sig ind i organisationen og alle begreberne. Selvom man tænker, at det er en simpel optimering, er implementeringen af systemet besværlig, fordi der er så mange led.

De studerende skal til eksamen tirsdag d. 25. juni – vi ønsker dem held og lykke.