[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Signe er uddannet jurist i 2017 – og kan netop nu fejre 1 års jubilæum hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.


Har du altid vidst, at du skulle arbejde med udbud?

Nej, faktisk troede jeg, at jeg skulle arbejde med familiearveret eller erstatningsret, men jeg fandt ud af, at det ikke lige var mig. Jeg har altid tænkt, at udbudsret måske hurtigt blev lidt ensformigt. Men det er det ikke. I hvert fald ikke, når man arbejder i en stor organisation som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Her er udbuddene så forskelligartede, at man kommer i berøring med mange forskellige regelsæt, og det giver jo hele tiden nye faglige udfordringer.


Hvilke opgaver har du?

Lige nu sidder jeg med et stort projekt, som er klassificeret – det vil sige, at jeg ikke må fortælle om detaljerne i det. Det er meget sjovt. Det er jo ikke noget, man oplever så mange andre steder. Ellers laver jeg eksempelvis udbud af renovationsarbejde og håndværksydelser. Det er store udbud til en værdi på op mod en milliard. Altså noget, der virkelig har betydning for organisationen.


Hvad er den bedste opgave, du har haft?

Det er en opgave om udbud af miljøoprydning på Grønland. For det første var det spændende at skulle navigere mellem dansk og grønlandsk lov. Der var mange forskellige interesser på spil, så det var fedt at være med til at få det hele til at gå op. Og så er det en opgave, hvor jeg føler, jeg er lykkedes og har haft mulighed for at sætte mit aftryk.

Hvad kan du godt lide ved at arbejde ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse?
Jeg kan godt lide, at det er en stor og dynamisk organisation, hvor opgaverne er varierede. Det er også spændende, at der hele tiden er mange forskellige interesser at tage hensyn til. Det sociale i sektionen har stor betydning for mig, og jeg har gode sparringspartnere, hvis jeg bliver i tvivl om noget. 


Hvordan er det at komme til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse som relativt nyuddannet?

Jeg synes, at der blev taget rigtig godt imod mig, da jeg startede. Der var et introduktionskursus, og jeg fik en blød opstart, hvor jeg fik tid til at sætte mig ind i de værktøjer, jeg skulle bruge i mit arbejde. Så blev jeg lige så stille hægtet på projekter med mere erfarne kollegaer. Der er også gode muligheder for at kompetenceudvikling. Jeg er fået en udbuds- og en AB18-certificering.