[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Ved arrangementet fik Hendes Majestæt Dronningen fremvist Kongestalden, hvor Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udfører et gennemgribende restaureringsprojekt. Her kunne projektleder, arkitekt MAA Camilla Hauch Fenger fra Projektsektion Øst i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fortælle om den nænsomme restaurering af bygningen, der daterer sig tilbage til 1720’erne.

Projektleder, arkitekt MAA Camilla Hauch Fenger og tømrer Bert Andreas Neergaard orienterer HM Dronning Margrethe II om projektet. (foto: Flyvevåbnets Fototjeneste)

Formålet med restaurering af Kongestalden er at bevare den fredede bygning for eftertiden og fastholde dens atmosfære og udtryk som stald, samtidig med at rummet kan anvendes til eksempelvis receptioner og møder.

Under restaureringen er rummet tilbageført til Kongestaldens oprindelige udseende. Restaureringen er udført med stor respekt for bygningen og med vægt på at bevare den knapt 300 år gamle bygnings patina og stemning.

Det er i øvrigt ikke første gang Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse påkalder sig interesse fra Hendes Majestæt Dronningen. Alene på Frederiksberg Slot har tre projekter haft Dronningens interesse i så høj en grad, at det har udløst et besøg og en besigtigelse af projekterne.