[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

De studerende fra Aalborg Universitet og UCN (University College Nordjylland) besøgte Hjørring Kaserne for at få et indblik i tre af de virksomheder, der holder til på kasernen.

Besøget var et stop på de studerendes ”Tour de Hjørring”, der er arrangeret af Hjørring Erhvervsråd for at gøre studerende opmærksomme på praktik- og jobmuligheder i Hjørring Kommune. I år var deltagelsen rekordhøj, og der var fyldt godt op i den forreste del af arkelisalen, da de studerende fik en kort præsentation af FES, Statens Administration og FPS.

Efter præsentationerne tog de studerende videre ud på besøg andre steder, mens der blev gjort klar til ”virksomhedsdating” i foyeren på Vendsyssel Teater. Her kunne de studerende efterfølgende tale med repræsentanter for en række af de virksomheder, der ligger i Hjørring Kommune.Standen
Det er en del af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses målsætning at have et aktivt og kontinuerligt samarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner om at have praktikanter. Interesserede blev derfor opfordret til at sende en ansøgning til FES-LE07 Helene Johannesen. Når ansøgningerne modtages vil de studerendes kvalifikationer og forventninger til en praktikplads blive vurderet og de enkelte afdelinger vil derefter blive kontaktet med henblik på at klarlægge om der basis for et praktikforløb.

På længere sigt er det hensigten, at FES skal kunne tilbyde deciderede praktikpladser til studerende fra relevante uddannelser.