[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

I dag står Thilde og Morten på AAU Karrieremesse i Gigantium i Aalborg. Formålet er at gøre de studerende opmærksomme på den spændende organisation, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er.

- Vi er jo en stor og alsidig organisation, der arbejder med alt fra jura og bygningsteknik til facility mangement og miljø. Det er der bare ikke mange, der ved. Vi vil gerne have, at de studerende får øjnene op for, at vi har mange spændende opgaver. Vi har tæt tilknytning til det politiske niveau, og vi vil gerne fortælle de studerende, at den slags arbejde behøver man ikke flytte til hovedstaden for, siger Thilde Møller Larsen, der er sagsbehandler i kommunikation i Ledelsessekretariatet.Thilde er selv uddannet fra Aalborg Universitet med en BA i spansk sprog og kulturkommunikation og en MA i Internationale relationer og Udvikling. Sidstnævnte gør blandt andet, at hun er den danske koordinator i en nordisk-baltisk forsvarssamarbejde på ejendomsområdet. Hun var selv skeptisk, både overfor Forsvaret og Hjørring, da hun som nyuddannet søgte til Forsvarets Bygningstjeneste, som det hed tilbage i 2008. Men hun har ikke fortrudt det et sekund.

På Karrieremessen er også Morten Krabbe Risager, som har været ansat i Miljø- og Natursektionen i seks måneder. Her arbejder han med Forsvarets ambitiøse projekt om at indføre miljø- og energiledelse på samtlige kaserner, flådestationer og flyvestationer i landet. Han er uddannet civiløkonom fra Aalborg Universitet. Han bruger sin akademiske systemforståelse og forståelse for ledelsesprincipper i tilgangen til projektet. Om tallene man jonglerer er kilowatt-timer eller kroner og øre er underordnet. Morten har også en maskinmesteruddannelse, som giver ham forståelsen for selve energidelen i miljø- og energiledelsesprojektet. Morten er også glad for at arbejde i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse pga. de mange alsidige projekter, der er mulighed for at arbejde med, samt muligheden for at udvikle sig professionelt. Blandt andet skal Morten i gang med en efteruddannelse som Lead Auditor i Energiledelse efter den internationale standard ISO 50001.

- Jeg sidder med energidelen af ledelsessystemet og er lige nu i gang med at kortlægge Forsvarets energiforbrug – både hvor meget vi bruger, hvordan vi bruger det, samt hvor og hvornår. Når kortlægningen er færdig skal vi i gang med selve implementeringen.  

I løbet af den første time har der allerede været en del forbi vores stand på Karrieremessen, men vi står her til kl. 16, så der er rig mulighed for at komme og hilse på.