Som skovfoged planlægger og bestiller Peter den løbende drift og pleje af Forsvarets arealer. Han sørger for at holde arealerne ved lige, så de er klar til, at soldaterne skal på øvelse, samtidig med at han er med til sikre, at de lever op til de driftsplaner og lovmæssige krav, der er på området.


Opgaverne er mange og omfatter alt fra bekæmpelse af invasive plantearter til rydning af åbne arealer og afbrænding af heder. Fælles for Peters opgaver er dog, at størstedelen foregår i naturen:

Jeg har altid været interesseret i naturen, så det er fantastisk at arbejde i så unikke arealer, som vi har i forsvaret.


Dialog med hele organisationen

Peters fornemmeste opgave er at få enderne til at mødes, så den daglige pleje af arealerne understøtter soldaternes træning. Derfor er det vigtigt for ham at være så tæt på slutbrugeren som muligt:


”Hvis en deling soldater har brug for et beredskabsområde til en øvelse, hvor de kan overnatte, er det min opgave at give området et udtryk, der matcher deres behov, fx ved at tilpasse skoven,” fortæller Peter.


Fantastisk natur og baggrund som soldat

Peter er uddannet skov- og landskabsingeniør og havde regnet med, at han efter sin uddannelse ville arbejde med mere traditionel skovdrift, men da han så stillingen som skovfoged i Ejendomsstyrelsen, var han ikke i tvivl om, at det kunne blive hans drømmejob.


Han har tidligere været værnepligtig og har været på øvelse på mange af forsvaret terræner. Det har givet ham en solid ballast i forhold til at kunne løse sine arbejdsopgaver:


”Det betyder meget, at jeg selv har bevæget sig rundt i terrænet som soldat og derfor kan se det gennem soldaternes briller. Det giver mig en god ide om, hvordan arealerne skal være for at være et godt øvelsesterræn”.

 

Fleksibel hverdag og unikke arbejdsopgaver

Peter har to små børn på fem og syv, og derfor er det guld værd for ham, at han i høj grad selv har mulighed for at tilrettelægge sit arbejde:


”De dage jeg ikke er i marken eller på min kontorplads i Oksbøl, kan jeg arbejde hjemmefra med administrative opgaver. Det giver en kæmpe fleksibilitet i hverdagen,” siger Peter og fortæller, at det, der ifølge ham gør Ejendomsstyrelsen unik som arbejdsplads, er, at den rummer mange forskellige fag, der arbejder sammen på kryds og tværs:


”Der er så mange facetter i forsvaret, og vi har så mange specielle opgaver, som du ikke finder andre steder.”

Peter er skovfoged i Ejendomsstyrelsen

Peter Ejendomsstyrelsen

  • Jobtitel

    Skovfoged
  • Afdeling

    Skydesikkerhedssektionen - Naturdriftselementet