Karin er uddannet civilingeniør i bæredygtig arkitektur fra Aalborg Universitet. Jobbet ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er hendes første efter endt uddannelse. Det var ønsket om en anderledes arbejdsplads, der i sin tid fik hende til at søge stillingen.

 

En hemmelig verden

”Det var det lidt hemmelige og ukendte, der fangede mig. Jeg vidste faktisk ikke, at man kunne arbejde for Forsvaret som ingeniør, før jeg så stillingsopslaget”.

 

Forsvarets særlige verden fascinerer hende stadig efter to år, og hun kan især godt lide fællesskabsfølelsen, og at der er et samlet større formål, som hun leverer sit bidrag til med de bygninger og anlæg, hun er projektleder for.

 

Opgaver der ikke findes andre steder

For Karin er en stor del af motivationen de særlige opgaver, du får, når du er bygherre for Forsvaret.

Opgaverne her er helt unikke. Hvis jeg sammenligner med mine medstuderende og de opgaver de sidder med i dag, så er det meget anderledes.

Karin er blandt andet projektleder på et projekt, hvor Forsvarets flyindfangingsanlæg skal udskiftes og forstærkes: "Det er ligesom, hvis man har set Top Gun - de her anlæg, der kommer op fra landingsbanen med en wire som tager fat i flyet, hvis det ikke selv kan bremse. Det er ikke et projekt, man prøver så mange andre steder, for det bruges kun til militære formål. Det er noget særligt at stå på en landingsbane – og så lige træde til side for at lade et fly lande og så gå ud på banen igen”.

 

Mentor fik mig godt fra start

I Ejendomsstyrelsen får du som nyansat tilknyttet en mentor. Det er en kollega i samme afdeling, der har ansvaret for at introducere dig til kollegaer, opgaver og processer. Karin kan stadig huske, hvordan opstarten var:

 

”Da jeg var ny, fik jeg en mentor, som jeg havde mit første projekt sammen med. Der er mange processer, man skal orientere sig i, og så var det godt at have en at sparre med. Generelt er der et rigtig godt miljø for sparring i min afdeling. Der er altid en, man kan spørge.”

 

At være sin egen chef

Karins arbejdsdage kan se meget forskellige ud. Nogle dage foregår på kontoret, andre dage er hun ude i marken. Men vigtigst for Karin er det, at hun har en høj grad af indflydelse på, hvordan hun tilrettelægger sig arbejde. Faktisk fremhæver hun det, som det bedste ved jobbet:

Her er frihed og tillid.

"Jeg får lov at styre tid og økonomi. Jeg strukturerer min egen hverdag og har mulighed for at prøve metoder af for at se, hvad der fungerer for mig i forhold til projektstyring”, understreger Karin og fortsætter:

 

”Jeg synes også, at der er stor åbenhed, hvis du har lyst til at prøve noget andet og mere. Det kan være uddannelse, men det kan også være en anden stilling internt i organisationen. Der er for mig også stadig en masse kompetenceudvikling i hverdagen, for eksempel kommunikation til projekternes mange interessenter”.

Karin

Karin, Ejendomsstyrelsen

  • Jobtitel

    Projektleder / civilingeniør
  • Afdeling

    Bygge- og Anlægsafdelingen, Hjørring