Herunder kan du læse om brug/leje af Forsvarets arealer, bl.a. hvad du skal være opmærksom på.

 

Oplysninger om hvordan du kan søge om brug/leje af arealer finder du ved at klikke ind på links i bunden af siden.

 

Sikker færdsel på Forsvarets arealer

Forsvarets øvelsesområder kan være indgangen til en unik naturoplevelse, og derfor er langt de fleste af Forsvarets terræner åbne for besøgende, når der ikke er militæraktiviteter i områderne.

 

Hvis du ønsker at besøge et af Forsvarets mange unikke naturområder, skal du dog være opmærksom på, at de kan være underlangt en række regler. Reglerne sikrer, at både du og soldaterne trygt kan bruge naturen på Forsvarets øvelsesterræner.

 

Herunder har vi samlet de mest almindelige regler, men du kan altid finde information om de om de enkelte naturområder her. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores Servicecenter på telefon 7281 3300. 

 

Kun adgang i dagstimerne

Af sikkerhedsmæssige hensyn og af hensyn til dyrelivet er der kun adgang til naturområderne fra solopgang til solnedgang.

 

Kan man overnatte på Forsvarets arealer?

Nej, det er ikke muligt at overnatte på Forsvarets arealer. Som udgangspunkt må du af hensyn til din egen og soldaternes sikkerhed kun færdes på Forsvarets arealer fra solopgang til solnedgang.

 

Følg lokale informationer

Hvis der er øvelse i området vil det typisk være markeret med skilte, røde kugler eller røde lys. Det er vigtigt, at du altid følger de lokale anvisninger. Du kan finde information om planlagte øvelser her.

 

Brug af åben ild forbudt

I tørre perioder er brandfaren i vores terræner høj, og derfor er brug af åben ild forbudt.

 

Færdsel på eget ansvar

Al færdsel i naturområderne sker på eget ansvar, og det militære personels anvisninger skal altid følges.

 

Hvor ser jeg se, hvad jeg kan leje?

Du kan se et overblik over vores arealer på linket her.

 

Tilladelse til færdsel på Forsvarets arealer

Som udgangspunkt kræver det altid tilladelse fra Forsvaret, hvis du vil færdes på Forsvarets arealer – dette af hensyn til din egen sikkerhed. Vi kan kun vide, at du færdes på vores terræner, hvis du har gjort os opmærksom på det. Om dit brug af vores arealer kræver tilladelse, kan du se her.

 

Betaling for brug af Forsvarets arealer

I visse tilfælde kræves leje for brug af vores arealer. Som statslig myndighed er vi underlagt regler, som skal sikre, at der ikke sker konkurrenceforvridning på markedet. Hvorvidt dit brug af vores arealer kræver betaling af leje kan du se her.

Sidst opdateret 18. august, 2021 - Kl. 13.22