[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse]

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har nu sendt hovedentreprisen ”Etablering af Bygning850, H8 og H9” i forbindelse med opførelse af faciliteter til Danmarks nye F-35 kampfly i udbud.

Det er en massiv opgave, der stiller store krav til vinderen af udbuddet. Kontrakten omfatteren udbygning af den eksisterende Flyvestation Skrydstrup. Der skal opføres kontorer og værksteder med tilhørende velfærds- og lagerfaciliteter. Rundt om etableres den tilhørende infrastruktur med veje, taxiveje, forsyningsanlæg og støjafskærmning. I alt dækker projektet over ca. 42.000 m2 bygninger og omkring 300.000 m2 arealer. Komplekset forventes at blive arbejdsplads for omkring 500 medarbejdere.


Opgaven udbydes som en samlet hovedentreprise for at sikre, at der er de fornødne kompetencer, ressourcer, økonomiske sikkerhed og styring i den virksomhed, der skal løfte opgaven. En opgave af denne størrelse vil ikke kunne løftes af de lokale virksomheder alene.Derfor har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse afholdt orienteringsmøde for de lokalevirksomheder i samarbejde med Haderslev Kommune og Haderslev Erhvervsråd. Omkring 75 virksomheder var repræsenteret ved mødet.

- Vi vil opfordre de store entreprenørfirmaer til, at lade projektet smitte af på lokalområdet. Samtidig skal de lokale virksomheder være klar til at slå til, siger projektchefen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Byggeriet skal udføres i perioden ultimo 2020 – primo 2023. Udbuddet er offentliggjort vedudbudsbekendtgørelse nr. 2020/S 049-117334.

Udbudsmaterialet kan tilgås via følgende adresse: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=%22henbaricve