Kunstprojekt i Skrydstrup

Foto: Kunstværket Bigger Picture.

Kunstværket hedder Bigger Picture og er skabt af billedkunstneren Benedikte Bjerre. Det består af syv farvede storskala-skulpturer, der vibrerer mellem det figurative og det abstrakte. Hver skulptur er formgivet efter et eller flere landskabselementer fra naturen fra vidt forskellige steder i verden, hvor jagerfly og piloter fra Fighterwing Skrydstrup arbejder.

 

Skulpturerne bliver installeret stykvis fra januar 2024 og frem til juni 2024. Værket står færdigt 6. juni 2024, hvor der er officielt åbning.

 

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Flyvestation Skrydstrup og Haderslev Kommune.


Et kunstværk med mange funktioner

Ønsket har været at skabe et varetegn ved indgangen til Skrydstrup, der også kan være et samlingssted, som binder livet på flyvestationen sammen med livet uden for hegnet. Derfor er kunstværket også så robust, at det kan bruges både til leg, rekreative ophold og samvær – samtidig med, at det er åbent og tilgængeligt for alle. Endelig er værket en hilsen til dem, der flyver over det til og fra basen.

 

Om kunstværket siger billedkunstner Benedikte Bjerre:

 

”Flyvestation Skrydstrup er en enestående portal til verden. Herfra forbindes Danmark med alle andre steder i verden med en sådan fart, at der bogstavelig talt lyder et brag, når jetjagerne tager fart og muren mellem tid og rum bliver brudt.

 

Når vi mennesker flyver, får vi et andet blik på landskabet under os. Flyene forandrer vores forståelse af afstanden mellem klodens vidt forskellige landskaber, og landskabet er fra den flyvendes perspektiv grænseløst. Netop det grænseløse landskab vil jeg gerne visualisere gennem kunstværket ved at sammenstille steder fra hele verden som en helhed her på plænen i Skrydstrup.”

 

Kunstprojekt Skrydstrup

Sidst opdateret 19. marts, 2024 - Kl. 13.28