Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse råder over vidt forskellige bygninger og lokaler, som spænder fra alt fra gamle, fredede slotte til kasernebygninger med mange anvendelsesområder og små bygninger ude i øvelsesterrænerne.

 

Hvis du ønsker at leje et af Forsvarets lokaler til et kortvarigt arrangement, skal du være opmærksom på, at lejeforholdet kan være underlangt en række regler, bl.a. en klausul om at din booking kan annulleres med kort varsel, hvis der bliver operativt behov for lokalet. Det er ikke så tit, at det sker, men vores første prioritet er altid at sikre soldaternes behov.

 

Hvad koster det at leje et lokale hos Forsvaret?

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er som statslig myndighed underlagt en række regler, som bl.a. skal sikre, at vi ikke medvirker til konkurrenceforvridning. Leje af vores lokaler vil derfor ske til markedsleje.

 

Hvor lang tid tager ansøgningsprocessen?

Ejendomsstyrelsen modtager rigtig mange henvendelser hver dag. Når vi modtager din ansøgning, er der en række godkendelser, som skal opnås, inden vi kan tilbyde dig en lejekontrakt, bl.a. om lokalet er ledigt, og om de lokale enheder kan godkende arrangementet. Vi bestræber os på at kunne færdigbehandle din ansøgning i løbet af 5 uger.

 

Kan min booking annulleres, når jeg har modtaget en lejekontrakt?

Ja, det kan den godt – endda med kort varsel. Det er heldigvis ikke så tit, at det sker. Lokalerne er først og fremmest til rådighed for Forsvarsministeriets myndigheder, men ofte kan vi finde andre lokaler, så vi ikke skal aflyse indgåede aftaler. Der kan dog blive behov for at annullere indgåede aftaler.

 

Lokale reglementer

Når du lejer et lokale hos os, kan der være lokale reglementer, som du skal overholde. Du bør derfor undersøge dette inden dit besøg. Ofte vil du blive mødt af krav om at fremsende en liste over deltagere i dit arrangement, dette for at tilsikre, at vi ved hvem, der besøger vores kaserner mv.

 

Færdsel på eget ansvar

Al færdsel på vores ejendomme sker på eget ansvar, og det militære personels anvisninger skal altid følges.

 

Hvor ser jeg se, hvad jeg kan leje?

Du bedes kontakte vores Servicecenter for at få oplyst hvilke lokaler, der er mulighed for at leje. 

 

Ansøg om leje af lokaler

Hvis du ønsker at leje et af vores lokaler, skal du udfylde et ansøgningsskema.

Bemærk venligst, at der kan være lang sagsbehandlingstid, hvorfor du bør sende din ansøgning i god tid – gerne et par måneder før ønsket leje.

 

Indkvartering

Forsvarets indkvarteringsfaciliteter er etablerede til brug for soldaterne, når de på uddannelse, træning, udstationering mv. Indimellem er der ledige indkvarteringsfaciliteter, som du kan leje.

Sidst opdateret 29. april, 2024 - Kl. 10.08