Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Hovedenterprise på opførelse af F-35-kompleks sat i udbud

Indholdsområde

 
 
 

Hovedenterprise på opførelse af F-35-kompleks sat i udbud 

20-03-2020 - kl. 12:02
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har nu sendt hovedentreprisen ”Etablering af Bygning850, H8 og H9” i forbindelse med opførelse af faciliteter til Danmarks nye F-35 kampfly i udbud.

Det er en massiv opgave, der stiller store krav til vinderen af udbuddet. Kontrakten omfatteren udbygning af den eksisterende Flyvestation Skrydstrup. Der skal opføres kontorer og værksteder med tilhørende velfærds- og lagerfaciliteter. Rundt om etableres den tilhørende infrastruktur med veje, taxiveje, forsyningsanlæg og støjafskærmning. I alt dækker projektet over ca. 42.000 m2 bygninger og omkring 300.000 m2 arealer. Komplekset forventes at blive arbejdsplads for omkring 500 medarbejdere.
f-35

Opgaven udbydes som en samlet hovedentreprise for at sikre, at der er de fornødne kompetencer, ressourcer, økonomiske sikkerhed og styring i den virksomhed, der skal løfte opgaven. En opgave af denne størrelse vil ikke kunne løftes af de lokale virksomheder alene.Derfor har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse afholdt orienteringsmøde for de lokalevirksomheder i samarbejde med Haderslev Kommune og Haderslev Erhvervsråd. Omkring 75 virksomheder var repræsenteret ved mødet.

- Vi vil opfordre de store entreprenørfirmaer til, at lade projektet smitte af på lokalområdet. Samtidig skal de lokale virksomheder være klar til at slå til, siger projektchefen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Byggeriet skal udføres i perioden ultimo 2020 – primo 2023. Udbuddet er offentliggjort vedudbudsbekendtgørelse nr. 2020/S 049-117334.

Udbudsmaterialet kan tilgås via følgende adresse: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id="%22henbaricve