Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Besøg Nyboder på Kulturnatten

Indholdsområde

 
 
 

Besøg Nyboder på Kulturnatten 

Christian d. IV byggede for små 400 år siden det ikoniske gule Nyboder til flådens folk. Bydelen er stadig i dag hjem for Forsvarets personel. Denne by i byen rummer sin egen særlige ånd og historie. På kulturnatten får du et kig ind bag de gule facader.

02-10-2019 - kl. 12:48
Hvad sker der i Nyboder på Kulturnatten?

Foredrag om Forsvarets veteranindsats
Vi sætter gang i Kulturnatten med et foredrag om veteranindsatsen i Forsvaret. Oberst Susanne Lund stiller skarpt på, hvad det vil sige at være udsendt for Forsvaret, og hvordan Veterancentret efterfølgende støtter veteranerne.

Rundvisning i udvalgte boliger
Esben Andersen, chef for boligkontoret ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse viser rundt i Nyboder. Her kommer du ind og ser tre udvalgte boliger, der danner rammerne om Forsvarets personel og deres pårørende. Turen vil være krydret med anekdoter fra nutid og fortid.

hund i vindue
Foto: Jens Frederiksen

Byggepladsbesøg - få unikt kig ind bag byggehegnet
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse restaurerer og moderniserer i disse år det gule Nyboder. Besøg byggepladsen og mød arkitekterne bag projektet. Her vil du for eksempel kunne se de mange lag i bygningerne og komme i øjenhøjde med tagkonstruktionen.

tagkonstruktion
Foto: Jens Frederiksen. Blotlagt tagkonstruktion i Nyboder

Arkæologi i Nyboder
Museumsinspektør Signe Lützau Pedersen fra Københavns Museum viser fund af de arkæologisk udgravninger i Nyboder. Fundene er primært kasserede genstande fra husholdningerne, der giver et unikt indblik i beboernes liv og deres kontakter til fjerne himmelstrøg.

hvalknogle
Foto: Københavns Museum. Hvalknogle, der har været brugt som huggeblok.

De frivillige i Nyboders Mindestuer vil holde små oplæg om forskellige emner for eksempel om at være veteran og beboer i Nyboder, koleraepidemien i Nyboder, historien om Nyboders politi mm.

 

 

Programmet for Kulturnatten i Nyboder er planlagt i samarbejdet mellem Nyboders Mindestuer og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Om Nyboder
Nyboders gule stokke er et enestående beboelseskvarter for Forsvarets ansatte i hjertet af København, og kvarteret er en vigtig del af den danske arkitektur- og kulturarv. De gule stokke blev opført som den første rækkehusbebyggelse i Danmark med det formål at huse de menige i Christian d. IVs flåde. Også internationalt er Nyboder unikt. Det er helt enestående, at en bebyggelse bygget med ét formål for knapt 400 år siden, stadig bruges til samme formål i dag. Nyboder har været fredet siden 1918, og den del af Nyboder, der har overlevet frem til i dag, er relativt uberørt af tidens gang.